0
Stichting Akka's Ganzenparadijs, omdat elk leven er één is! Als antwoord op de meedogenloze wijze waarop mensen met andere weerloze (mede)bewoners van onze planeet omgaan is Stichting Akka's Ganzenparadijs in september 2007 leven ingeblazen door onze voorzitter Chögyal Trizin. 
Doelgroep: Geen specifieke doelgroep
Geplaatst in Drenthe

Omschrijving

Doelgroep: Geen specifieke doelgroep
Keurmerk: Geen keurmerk

Omschrijving

Stichting Akka's Ganzenparadijs, omdat elk leven er één is! Als antwoord op de meedogenloze wijze waarop mensen met andere weerloze (mede)bewoners van onze planeet omgaan is Stichting Akka's Ganzenparadijs in september 2007 leven ingeblazen door onze voorzitter Chögyal Trizin. Akka's Ganzenparadijs is een stichting die als doel heeft: zoveel mogelijk levende wezens die het moeilijk hebben te helpen en als vangnet te dienen voor: verwaarloosde, mishandelde, of met dood bedreigde dieren in de ruimste zin van het woord!

Wat doen we?

We vangen dieren op, die in de ruimste zin van het woord, met de dood bedreigd worden. Lieve ganzen die een nieuw thuis zoeken, maar ook bejaarde ganzen die mogen blijven, verwilderde poezen die bij ons worden gesocialiseerd. Maar ook bieden we onderdak aan eenden, pauwen, kalkoenen, kippen en hanen, duiven en honden. Veelal zijn de dieren afkomstig uit overlastsituaties of uit erbarmelijke omstandigheden.

Onze achtergrond en boeddhistischefilosofie:
De filosofie die ten grondslag ligt aan onze doelstelling vinden we terug in het boeddhisme en hierbij maken we geen onderscheid tussen mensen en dieren. Alle levende wezens zijn onderworpen aan de kringloop van geboorte en dood. Waarbij we de hele wereld zien als één organisch geheel. Het begrip mededogen - dat ook een besef van verantwoordelijkheid impliceert - is bijgevolg ook op dieren van toepassing. Aan onze weerloze medebewoners wordt elk moment, over de gehele wereld, het ergste onrecht aangedaan.

Dagbesteding:
Wij bieden op kleine schaal dagbesteding aan. Werken met en voor de dieren biedt in veel gevallen inzichten en kansen voor persoonlijke groei. Akka's Ganzenparadijs biedt kansen voor dieren die anders geen kans zouden hebben en door het werken mét en vóór dieren bieden wij mogelijkheden om persoonlijke ontwikkeling door te maken voor onze deelnemers. Door verantwoordelijkheid te nemen wordt invulling gegeven aan de ontwikkeling van mededogen. Knuffelen met de poezen, maar ook het verzorgen van de dieren behoort tot de mogelijkheden. Dagbesteding op maat is wat we bieden en voor de één betekent dat lekker tussen de dieren bezig zijn, terwijl dat voor de ander 'tuinieren' kan betekenen in onze wandeltuin of in de moestuin. Weer een ander gaat creatief aan de slag!

Omdat elk leven er één is!Bezoek website:
http://www.ganzenparadijs.nl
 

Burgemeester ten Holteweg 47, 7751 CR Dalen, Nederland